Join Nuffnang!

Iklan pilihan blog..jemput klik sini :)
 SET KESUBURAN SUAMI ISTERI  set kurus shaklee  energyzing soy protein  Set Menyusu  jadi ahli shaklee

Thursday, February 20, 2014

Menu petang




Alhamdulillah,

Minum petang kali ni dapat makan cucur udang home made,
kalau yang dibeli tu biasanya kembang-kembung jer,
kekadang dah macam apam udang gitu kan,

pencicahnya, cuma gaulkan sos dengan air panas
dan letak kacang tumbuk sikit..done!

**tata, ko makan apa petang nih?



35 comments:

❤Kamsiah❤ said...

nampak garing dan ranggup...akak kalau buat ni,tambah tepung jagung sikit..lbh ranggup

t.a.t.a said...

Saya makan cheese cake meleleh la kak. Tadi staff lama datang bawak kan.

Nyum nyum nyum

t.a.t.a said...

Tapi kan kak, cheese cake saya tu walaupun meleleh sampai tingkat bawah sekali pun, tetap tak kan dapat menandingi fritters akak tu kan?

Huhu. Kalau dah namanya tekak Jawa, nak cari cucur jugak la.


Tihara said...

Kk kamsiah..oo letak tpung jagung yea..thanks kak nanti nak cuba :)

tata- oh rezki dpt makan ciskek leleh dan rezki dpt tengok cucur udang akak yang mabeles meles koo.hahaks.. :)

Mas Zull said...

assalamualaikum tihara...sama la minum ptg kita...:)

Nastyna said...

kiter makan pecel sayur.. lalalalaa

Cik Nur™ said...

sedapnya..!

suka suka said...

Kat tpt kursus ni macam2.. bubur kacang, kepok lekor dan talam keladi.... manisnya amboii

aizamia3 said...

buat sendiri lagi puas hati.. rajin dengan idak je kan.. ;)
apa-apapun memang nampak mengujakan menu tu..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam k.tiha..

wah..dapnye dapnye..
hihi..
cma petang2 mkn coq ikan bilis..

Nafira usof said...

sedapnyeeee.. makan panas2. lawan plak dengan air teh O.. sedappppppp!

kita minum air kosong jer.. naik kembung dah.. hehe

Mimi Azirah said...

Alhamdulillah sedapnye kak

Fiza Rahman said...

Sedap lah pulok. Slalu buat cucur bawng & ikan bilis jer.

n O e s u h a i m i said...

yg biasa jual tu...tak sedap la tihara...tk suka yg kembung2 tu....yg homemade mcm ni...baru bess...nampak udang tu lg...

Kesuma Angsana said...

yang simple2 ginilah sedap.. feveret KA & family lah ni gandingkan panas2 dgn kopi o pergh!

Nad MamaZN said...

Aah, slalu buat cucur bawang+ikan bilis.. Nampak sedap tu, yummy!

Shamsiah Abdul Rahman said...

Assalamualaikum Tihara,
Salam ziarah dari K.Sham.
Cantiknya kejadian.. sure rasa pun sedap..

Kami jam 9.30 pagi di sini.. masih berkira-kira.. tak tahu nak sarapan apa..

Ema Johari said...

kalau ema buat cucur cicah dgn gula jer sis.

imie fatiema said...

sedap..ni mmg takleh tengok entry akak yg show makanan..mmg terliur jadinya, snap guna camera apa kak, hasil gambar terbaik.

shahdiana said...

wah..best tu kak..

Tihara said...

imie- alhamdulillah, terima kasih
akak guna kamera handphone 2nd hand je dik..hehe :)

diana said...

saya makan biskut oat je hari ni..air tak de.tak masak la.nasik untuk anak je beli sebungkus...payah tak de air.saya ingt nak masak mee pun tak jadi dah..

Hazmin Hamudin said...

Memang sedap petang-petang dapat makan cucur udang macam ni kan kak

Kopiolimauice said...

pas ni leh buat cucur jagung plak.. sedap gak ;)

hainom OKje said...

Kita tak makan apa pun ptg ptg macam ni....makan apa yg ada aje hehe...

QasehnyaRania said...

saya balon makan nasik lemak. hihi..
masak utk kali 3 kali makan.hahaa.

kak, inshaa Allah smga dipermudahkan semunya ye..aamiin

Aisy Nasiha said...

Sedapnya tu. Saya suka tengok dan makannya sekali sekala bolehla. Family kami ni jenis allergic seafood .. terpaksalah..

PearlVelvet SueQys said...

baru layan benda ni pagi tadi. mmg sodap. haha

Amanina Mads said...

sedapnya tgk cucur udang akak.. selamat berhujung minggu ^^

nana kimie said...

comelje cucur udang akak:)

Yana Libra said...

nampak sedap je... :)

Puan Kutu said...

cucur udang ni peebret kami sefamili.lagi2 aiman..klu en suami bawak balik udang comel2 mmg kompem buat cucur udang punya

fieda said...

sedap2...

ZieMarziah said...

lama dah tak masak..konon2 fokus midterm huhuhuhuhuhuhu

Deqla Manjew said...

tanya tata je ke mkn apa? hihi.. deqla x nak tanya? hahaha..

Nuffnang!