Iklan pilihan blog..jemput klik sini :)
 SET KESUBURAN SUAMI ISTERI  set kurus shaklee  set bajet shaklee  pengiklanan  pengiklanan

Monday, May 14, 2012

Sambutan hari ibu...



Assalamualaikum dan salam ceria :)



"Wahai Tuhan kami! Berilah ampun bagiku dan kedua ibu bapaku serta bagi orang-orang yang beriman, pada masa berlakunya hitungan amal dan pembalasan".  Surah Ibrahim ayat 41..
   



Semalam abah selamat pulang ke rumah setelah balik ke kampung ziarah pusara tok...dan petang semalam, kakak ipar manage celebration untuk mak..saya tahu baru2 ni UAI kata celebrate hari ibu haram..tapi memang tiap-tiap tahun anak2 mak wish selamat hari ibu kat mak...niat hanya untuk gembirakan hati mak, cuma hari nya memang tak kena sebab setiap hari ahad kan...kena tanya lagi hal ni dengan lebih lanjut...terutama tentang niat kita sebenar yang nak gembirakan hati ibu..tak lebih dari itu....

Okeh semalam..abang sulung dengan abah beli kek color hijau, pecal n keropok....gambo tak uplod lagi ada dalam camera n hp...malas nak uplod pasal slow sangat...then kakak ipar datang bawak kfc n kuih2...wahh banyak nye makanan...kebetulan hubby pun ada sama, kakak yang kat bentong je takde....mak dapat hadiah, tapi saya tk beli lagi hadiah, maybe masa gi terengganu bulan 6 nanti..Insya Allah..

semua ni satu kejutan buat mak....nampak wajahnya terharu sangat...syukur Alhamdulillah, Allah beri kesempatan yang bermakna ini untuk bersama dengan mak..setelah dugaan berat yang kami lalui dua tahun lalu...mak terlantar sakit, tak makan, tak bercakap,pucat lesi, minum je muntah..tidur tak lena.....sekarang syukur mak ceria macam dulu2..yang penting terubat rindu dengan lawak jenaka mak....


Mak, saya sayang sangat kat mak. ...sayang sungguh mak n abah :)

25 comments:

izan mama mia said...

siapa yg tak sayangkan mak...nasib baik izan ada videokan masa last sambut besday mak...mak mmg teruja kalau semua anak2 ada dccnya...
kita sambut untuk mak kita bukan kerana ikut budaya mereka...

Mk Syahir said...

Alhamdulillah..sama-sama lah kita mendoakan kesejahteraan mak ayah kita =)

IntaNBerliaN said...

sy rs psl hari ibu ni dah berlaku percanggahan pndapat..

tp apa2 pun, bg saya, semuanya bergantung kpd nawaitu kita.. tp biasanya, kalu dengan ibu, dah semestinyalah kita buat sesuatu utk gembirakan hati insan yg telah besarkan kita tu selagi dia ada...

Ayesha Ramlee said...

selamat hari ibu kak :)

Masya said...

MAK NI KDG2 X HARAP ANAK RAIKKAN.. TP BILE BERKUMPUL SAMA² DAPAT BERBORAK HILANG KERINDUAN DIAKAN... RASA MCM DIHARGAI OLEH ANAK²...

Niza Romli said...

Yang penting cara kita mengembirakan diorang. kan kak.

nuyui a.k.a miss YUI said...

yui pon syg mak abh yui..

miloais milo said...

seronoknya.... berkumpul ramai2 macam tu kan...

bagi iols - tak ada salahnya... sebab niat kita - hanya untuk mak kita - tak de nak pikir yang lain kan????

ciksengeh :D said...

alhamdulillah :)

Jo-Blogger said...

selamat hari ibu..sy singgah sini melawat..

mizzura said...

saya dah lama tahu pasal hal ni dua tiga tahun lepas tapi tak sure...so pernah satu tahun tu tak ucap pun happy mothers day sekali mama cakap kitorang tak wish...so this year cam blur2...sedangkan kita sebenarnya lebih pada nak meraikan ibu..hmmmm

lelamaisara said...

Alhamdulillah masih ada mak...hargailah mak kita...

norhidana said...

indahnyer kan kak...dpt dana bayangkn walau tanpa gambar

Sherwieyna Muzzawer said...

salam kenal.i dah follow blog ni.follow i balik ye..tq..;D

Nurul Akmal said...

Selamat Hari ibu...

~Sweet Honesty~ said...

selamat hari ibu, kak..(^_^)

Wanieys said...

xslah rasanya kalau sekadar nak gembirakan & hargai ibu kita :)

Acik Erna said...

Tihara..betul tu..cari kepastian..memang niat kita satu..untuk gembirakan hati mak..alhamdulillah tihara masih punya mak..hargailah masa2 bersama mak

takiyaoceto said...

ibu adalah segala bagi kita....

fieda said...

sementara ada mak ni kita gembirakanlah hati dia..

Cik Jannah said...

selamat ari ibu kak. semoga sentiasa gembira bersama keluarga

NAL said...

Hargailah mereka sepanjang hayat mereka.. =)

Aishah Jahirah said...

benda baik tak salah rasanya...hukum sebenar ttaw le...kalau valentine tu sah2 la tak elokkan...apapun setiap hari tu hari ibu...:)

9n0L4 said...

nak dtg tganu ade ape? kenduri eh. ;)

eita said...

ita hanya mampu sedekah al fatihah je untuk ibu...