Join Nuffnang!

Iklan pilihan blog..jemput klik sini :)
 Tips Keibubapaan, Bayi Dan Kesihatan Keluarga  PELUANG JADI AGEN DROPSHIP PRODUK SEPERTI EPHYRA,D'HERBS DLL LAGI  set kurus shaklee  energyzing soy protein  Set Menyusu
 jadi ahli shaklee  pengiklanan  pengiklanan  pengiklanan  pengiklanan

Tuesday, February 09, 2010

Buah Lai lagi

Lagi tentang buah lai..
kali ni buah nya kecik sikit..

Dari zaman kanak-kanak lagi PB kenal buah ni sebagai buah lai
tertanya-tanya juga kalau ada nama lain bagi buah ni.
Kawan-kawan PB cakap ni buah pear,tapi PB 
rasa buah pear kan colour hijau
dan tekstur nya berbeza 
dengan buah ni.

jika di Kalimantan, buah lai 
adalah buah yang menyerupai buah durian..
lagi jauh menyimpang.

Namun buah lai ni sangat lah best,
banyak serat dan menyejukkan badan.
ia termasuk dalam kategori pemakanan sihat.
tak sia-sia membeli..

Sekian, terima kasih.

10 comments:

puterikurekure said...

masa saya mengandung dulu, buah ni la peneman setia. :)

~Eila @ Along~ said...

suke lai ni..balik keje..bukak peti ais..amik lai..layannnn depan tv..hehe...nikmatnyaaaa!!

ardinihumaira said...

dni sokkaaa... letak dalam peti, sejuk2, makan! waaaaaa

Tihara said...

puterikurekure>

sedap kan..buah ni,rangup..banyak air..sejuk je badan bile makan ni..

Tihara said...

eila>

haah..tiha penah nampak kat blog eila ari tu..dlm ati berkata..ooo eila pun suka mkn buah ni.. :)

Tihara said...

dni>

memang kena taruk dlm peti,baru le kick kan..

hah, itu mesti kalu ada 5..dni makan 4..ye tak? :)

Mak Su said...

maksu x brapa suka plaks buah lai ni, tapi kalu tihara kasik, maksu makan jer ;)

Tihara said...

mak su>

sedap maksu buah lai ni..nak2 lai yg besar tu..very juicy,manis dan rangup..

meh depa tangan nak bg..kiki :)

Lady of Leisure said...

uhh buah lai ni makan time sejuk bestnya lah kan... boleh hilang dahaga.. rangup and juicy...

Tihara said...

lady>

betul tu..buah feveret sejak baby..kiki :)

Nuffnang!