Iklan pilihan blog..jemput klik sini :)
 PELUANG JADI AGEN DROPSHIP PRODUK SEPERTI EPHYRA,D'HERBS DLL LAGI Baju Muslimah  pengiklanan  pengiklanan  pengiklanan

Wednesday, October 29, 2008

Informasi Berguna

USM hasilkan ubat atasi obesiti:

- Seorang penyelidik dari Universiti Sains Malaysia (USM) menghasilkan ubat menguruskan
badan daripada pati pokok kaduk.

Biskut herba makin digemari:

- Generasi masa kini mungkin tidak lagi mengenali herba, apatah lagi mengambilnya sebagai makanan atau minuman tambahan untuk meningkatkan tahap kesihatan mereka.BiskutHerba Sari mengandungi herba seperti halia, cekur, jerangau dan halba..

-Meneroka manfaat dan khasiat halia:

Meneroka manfaat dan khasiat halia.HALIA sememangnya mempunyai nilai perubatan tersendiri.. Tanaman halia bukan saja digunakan dalam masakan tetapi tumbuhan herba ini juga terkenal sebagai makanan kesihatan malah penyeri landskap.

-Goji buah kuno yang berharga:

JIKA berbicara mengenai buah goji, ia mungkin asing kepada sesetengah golongan masyarakat di negara ini.Namun, buah tersebut sebenarnya telah digunakan secara meluas oleh penduduk dunia terutama dari daerah Ningxia, China sejak beribu-ribu tahun dahulu

-Herba meningkatkan kesihatan:

Penyelidikan mengenainya mula dijalankan di Alor Star, Kedah sekurang-kurangnya kira-kira 10 tahun lepas dan formula itu dijadikan asas untuk menghasilkan produk Kacip Emas sebagai makanan tambahan untuk kesihatan.Selepas menjalani ujian makmal di Sirim Berhad dan Universiti Sains Malaysia.

-Buah peria bantu rawat diabetes:

EKSTRAK daripada biji peria menghasilkan protein hipoglisemik.. Penyakit kencing manis atau diabetes merupakan salah satu penyakit yang semakin banyak dihidapi oleh masyarakat sekarang ekoran gaya hidup moden.

Sorotan dari keratan akhbar Utusan Malaysia

Friday, October 24, 2008

Jawapan bagi soalan-soalan cube teka adalah:

1.) Sireh
2.) Limau Purut
3.) Ros

Thursday, October 23, 2008

Cube teka?

Saya ada 3 soalan untuk dijawab

1.) Cube teka,pokok apakah yang daunnya lebar.menjadi penawar untuk hidung berdarah dan masalah keputihan.Ia menjadi kegemaran orang-orang tua dahulu sebagai petua awet muda.

2.) Pokok apakah yang daunnya apabila direbus boleh menyembuhkan penyakit kulit bersisik? Daunnya juga antara bahan utama dalam masakan tom yam

3.) Ia sejenis bunga,rupanya menarik dan terdiri dari pelbagai jenis warna.Ia dapat mengatasi masalah jerawat dan merawat luka gigitan serangga. Batangnya penuh berduri.


Mudahkan,silalah jawab soalan 1,2 dan 3 ini.Saya akan pamerkan gambarnya pada masa akan datang. Selamat berfikir.